sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Maalaismaisemissa Helsingissä

Serkku tuli kylään ja hänen kanssa kävimme päivällä pienellä kävelylenkillä. Ihailimme kauniita Helsingin maalaismaisemia.
 Hevosia laitumella.
 
Samalla poikkesimme palstalle. Kiertelimme siellä katsastamassa mitä ja miten muut palstalaiset ovat palstalleen laittaneet.
Unikkojen kasvua nupusta siemenkotaan
Loppumatkasta sää muuttui aika koleaksi ja sataa tihuutti. Ruuaksi olin varannut grillattavaa; broileria, halloumia, herkkusieniä ja kesäkurpitsaa sekä ison kulhollisen salaattia.
Oli niin viileää, että piti siirtyä sisälle syömään. Jälkiruuaksi paistoin raparperipiirakan.
Viljaton raparperipiirakka

Pohja:
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta (Pirkka)

Päälle:
5 dl raparperipaloja
0,5 dl sokeria

Täyte:
2,5 dl jogurttia, rahkaa tai kermaviiliä
1 kananmuna
0,5 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna. Lisää perunajauho-leivinjauheseos. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää taikinan päälle raparperipalat. Ripottele raparperin päälle sokeria. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja lisää piirakan päälle. Käytin täytteessä banaani-persikka jogurttia, kun ei muutakaan jääkaapissa sattunut olemaan, hyvää tuli. Valkosuklaa-lime rahka käy myös todella hyvin. Paista piirakka 200 °C n. 30 min.

3 kommenttia:

jonna kirjoitti...

no niin tänne kerkesit jo rustata kuvia ja kaikkee. Kiitos ihanasta iltapäivästä ja illasta.

Gun kirjoitti...

Mahtavat kuvat jälleen.
On kiva lukea sun kirjoituksia .
Tortturesepti otin talteen heti,on näes raparperia ...........

Gunreetl

Anonyymi kirjoitti...

Todella kauniit blogisivut sinulla! Kaikkea ihanaa olet tehnyt ja nyt minulle iski hirveä into leipoa jotain.Virkkausmallia etsiessäni löysin sivuillesi.Oikein leppoisaa syksyä!

Terveisin Satu Imatralta