maanantai 30. toukokuuta 2011

Tie palstalle

Töiden jälkeen otin pienet tirsat ja lähdin sitten taas huhkimaan palstalle. Nyt oli jyrsijä käynyt ja saanut palstan todella pahaan kuntoon. Olisi pitänyt ilmoittaa, ettei sitä enää tarvitse jyrsiä, kun ei ajoissa jyrsitty. On se pehmeä mutta kaikki ne miljoonat juuret ja rikkaruohot ovat yhtenä mylläkkänä. No, työmaata riittää ja siellä on hyvä käydä huhkimassa ja suurimpia höyryjä purkamassa.
Käänsin vähän lisää maata ja asetin kaksi lavankaulusta paikoilleen. Toisilla palstoilla maa puskee jo taimia mutta minulla kaikki on vielä alkutekijöissään. Ehtii vielä. Vanhan kansan perunanistutuspäivä on vasta kesäkuun kuudes päivä. Istutin kahteen lavaan sipulia ja niiden väliin kylvin porkkanaa. Toivottavasti sipuli pitää porkkanan tuholaiset loitolla. Kolmanteen lavaan kylvin kyssäkaalia. Salaattiakin olisin kylvänyt mutta eipähän sattunut siemenet mukaan. Täytyy vähän suunnitella mitä seuraaviin lavoihin laitta. Toisilla kasvu on vielä edessä ja toisilla se on jo päättymässä - voikukka.
Kotiin päin tullessa oli pakko pysähtyä kuvaamaan purolle. Olisipa ollut leipää mukana, niin olisi voinut ruokkia pieniä palleroita. Äitisorsa tuli moikkaamaan kymmenen poikasensa kanssa. Ja satakieli lauloi…

1 kommentti:

Guns,blog kirjoitti...

Olipa ihana teksti ja kuvat.
Sinultahan se sujuu.
Täytyy käveellä sinne joku päivä tarkistamassa sinun viljelyäsi.


Gunhe