lauantai 24. syyskuuta 2011

Syksyä palstalla

Palsta on jäänyt aivan hunningolle nyt syksyn ja loppukesän aikana. Kitkeä olisi pitänyt ja moneen kertaan. Jaa maa pitäisi kääntää vielä ennen talven tuloa. Selkä ei kuitenkaan anna periksi. Keväällä on sitten enemmän hommia, jos silloin vaikka pystyisi paremmin tekemään. Kunhan vain saisi kaikki syötävät korjatuksi talteen.
Pari viikkoa on taas väliä kun siellä viimeksi kävin. Nyt oli taas pakko käydä hakemassa satoa. Löysin vielä muutaman kurkun, pavun ja kesäkurpitsan. Nostin myös osan porkkanoista ja punajuurista. Porkkanapenkkiin oli myös kasvanut yksi kummajainen, vaalea keltainen porkkana, vaikka siemenet pitivät olla ihan tavallisia oransseja porkkanoita.
Toin palstalta pois myös kaikki koristekurpitsat. Siemenpussin mukaan näistä piti tulla myös oranssin ja vihreän kirjavia. Taisin valita pussista väärät siemenet. Kaikki ovat keltaisia mutta onneksi osasta tuli tuollaisia röpelöisiä. Aika hauskoja. Näit voikin käyttää nyt parvekkeen ja kodin syyskoristelussa.

4 kommenttia:

Guns,blog kirjoitti...

Paljon sieltä vielä tulikin ,ja hauskan näköisiä .

Henna kirjoitti...

Oon aina ihmetellyt, että voisko noita koristekurpitsoja syödäkkin, vai onko ne ihan vaan koristekäyttöön? Syyskoristeiksi ihania.

Minna kirjoitti...

Gun: juu paljon sieltä on tulut ja vielä tulee jonkin verran.

Kultakutri: ei voi syödä kun ei siinä ole syömistä. Polkaisin vahingossa yhden päälle ja se halkesi. Kotona tutkin sitten sen sisältä, niin kuoren alla on n. 1/2 cm hedelmälihaa ja loput on pehmeää siemen mössöä.

Katju kirjoitti...

Noi koristekurpitsat on niiiiiiin ihania.