keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Neulottu pitsiliina

Vihdoin ja viimein valmiina... Pitkästä aikaa tuli tehtyä liina neulomalla. Ohjeen lehtiliinaan löysin Kauneimmat käsityöt 1/1994 lehdestä. Lankana tässä on joskus vuonna yks ja kaks Tallinnan vanhasta Kaubamajasta ostettua venäläistä merseroitua puuvillalankaa. Sitä tuli silloin hamstrattua iso laatikollinen, kun halvalla sai. :) 25 gramman kerä maksoi muistaakseni 17 penniä kappale.
Liinan koko on n. 55 x 55 cm ja lankaa siihen kului 44 g. Puikot 2,5 mm bampu sukkapuikot ja samankokoiset pitsi addi pyöröpuikot. Bampupuikot ovat kyllä kaikkein parhaat pitsiliinan ensimmäsisllä kerroksilla. Silmukat pysyvät hyvin puikoilla eivätkä karkaa siten kuin metallipuikoilta.
Lähikuvia liinasta.

Sähkövalolla on todella vaikea saada kuvattua yhtään mitään mutta kun parempaakaan valaistusta ei ole nyt tarjolla, niin saa kelvata nuo hämyiset kuvat.

7 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Upea tuli. Hieno! Siisti!

Guns,blog kirjoitti...

Aivan ihana pitsiliina ,olet niin taitava ,oppisinkö minäkin tekemään sellaisen?

Minna kirjoitti...

Gun; aloittelijan ei ehkä kannata aloittaa ihan näin isosta ja monimutkaisesta liinasta. Ohjeita löytyy kyllä pienempiä ja helpompiakin.

Outi-M kirjoitti...

Upea liina! Edulliset tarvikkeet...

KristiinaS kirjoitti...

Voi jufe ku nätti liina. Kiva ku välillä muutakin kuin pyöreä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei,
olen tehnyt pyöreitä liinoja, mutta en ole löytänyt ohjeita kulmikkaisiin. Vieläköhän tuota lehteä löytyisi jostain??

Minna kirjoitti...

Anonyymille, kannattaa käydä tutkimassa kirjaston tarjonta. Neliskanttisia on aina silloin tällöin ollut näissä lehdissä. Ainakin omassa kirjastossa on just näitä vanhempia Kauneimmat käsityöt lehtiä. Ei kuitenkaan juuri tuota, se on omassa hyllyssä.