sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Käsityömatka Tallinnaan

Kävimme eilen työpaikan käsityökerhon kanssa lankojen ja käsityötarvikkeiden hankintamatkalla Tallinnassa.
Menomatkalla opetin parille isoäidin ruutujen virkkausta. Kauniita ruutuja syntyi.
Ensimmäinen käyntikohteemme oli  Karnaluks. Porukassa oli 7 noviisia jotka eivät olleet ennen käyneet ko. tukussa. Aikaisemmin käyneiden opastuksella heidänkin kassit ja kärryt saatiin täytettyä kaikilla ihanuuksilla.
Karnaluksista jatkoimme matkaamme kävellen takaisin kohti keskustaa. Seuraava pysähdyspaikka odotti jo heti kulman takana.Abakhan fabricsista kasseihin löytyi kangasta ja ompelutarvikkeita.
Sitten alkoikin olla jo hirmu nälkä ja oli etsittävä jokin ruokapaikka.
Pronksi Lõngapoodista haimme vironvillaa. Siellä oli kaikki -25 %. Nyt alkoi kassien saumat jo natista... Sormet syyhysivät päästä neulomaan. Oli aika suunnistaa takaisin laivalle. Olimme satamassa jo hyvissä ajoin. Ei siinä muuta kuin käsityöt esille.
Sukan vartta tuli neulottua pitkän matkaa. Yksi vyyhti villaakin meni jo kerälle. Pientä hilpeyttä meidän touhut taas aiheuttivat...
Mukana reissussa oli taas ystäviltä saatu lista, yhdelle yhtä ja toiselle toista, pääasiassa puikkoja. Itsellekin piti parit ohuet bambupuikot hankkia. Vanhat alkaa olla jo loppuun neulotut.
Nyt on kesäkäsitöihin hempeitä kesäisiä lankoja. Tiskirätteihin bambua ja pyyheliinanpitseihin Almina puuvillaa. Löysin myös Rimin kirjaosastolta kivan virkkauskirjan, jossa on paljon ruutuvirkkaus reunapitsimalleja.
Vironvillasta löytyi kivoja sävyjä. Kasan päällimmäisenä on pari kerää Regian sukkalankaa.

Paluumatkalla aika monille puikoille päätyi wingspan huivi ja samalla tuli opittua virkattu neuleen aloitus. Aina oppii uutta.

5 kommenttia:

Outi-M kirjoitti...

Näitä matkaraportteja on niin mukava lukea. Hyvä saalis.

jonna kirjoitti...

Jo on taas ollu lankamatka, hiukan harmittaa, kun en sitten päässyt mukaan. Mutta joskus toisenkerran sitten. Kesällä tulet sitten mökkeilemään Pohjalammen rantaan ja laiturilla sekä keinussa nuo langat muotoutuvat erinäköisiksi tuotteiksi.

Zelda kirjoitti...

Todella mukavan kuuloinen matka:) Jotenkin kummasti sieltä aina palaa isohkon kapsäkin kanssa, hih!

Guns,blog kirjoitti...

Voi ihanat langat löysit taas.
Mekin mennään ens kuussa Tallinnaan.ja yritän löytä nuo samat paikat.
On tuo Neuloosi iskenyt minuunkin uudestaan vanhoilla päiväillä .

Katju kirjoitti...

ja sun mersu oli just hyvä näille ostoksille. tästähän tekstistä saat jo alun sinettiin?