lauantai 20. huhtikuuta 2013

Tallinnassa ja Raasikussa

Olin eilen jo tutuksi tulleen neulojien porukan matkassa Tallinnassa ja Raasikussa. Satamassa oli taksibussi odottamassa...
...suuntasimme ensimmäiseksi Raasikuun Aade Lõngin kehräämöön.
Mummomersujen, reppujen ja kassien saumat olivat taas koetuksella kun 12 naista pääsi tekemään ostoksia täältä. Keskellä lattiaa oli huovutusvillaa ja toisella seinällä vielä samanlaiset hyllyt yksivärisiä lankoja.
Kirjavaa viron villaa olisi ollut vaikka kuinka paljon kivoja värejä mutta jätin ne nyt väliin.
Hahtuvaakin olisi ollut.
Ostosten jälkeen kysyimme myyjältä voisimmeko piipahtaa kehräämön puolella. Saimme hyvin iloisen vastauksen juu, olkaa hyvä vaan. No mehän mentiin katsomaan. Tällä linjastolla tulossa nyt sateenkaaren väristä lankaa.
Värjätty villa syötettiin ensimmäiseen koneeseen tarvittavan pituisissa jaksoissa ja sitten se liikkui monen masiinan ja liukuhihnan läpi eteenpäin.
Päätyen viimeisellä koneella hahtuvakiekoille. Tästä kehrätään lankaa. Mielenkiintoista nähdä miten lankaa syntyy. Koneet täällä on jostain viime vuosituhannelta.
Kehruukone
Kevät oli Virossa pidemmällä kuin Helsingissä. Matkalla näkyi laajoja peltoaukeita ja maalaismaisemaa.
Uutta vanhan päällä. Aika koomisen näköinen rakennus.
Raasikusta tulimme takaisin Tallinnaan. Karnaluksissa oli pitkästä aikaa todella rauhallista ja siellä oli mukava tehdä nyt ostoksia. Katsella mitä kaikkea kivaa voisi nyt tai joskus tarvita. No kyllä se ruuhka sinne tuli meidän lähtiessä pois, kun vastaan tuli taas pari bussilastillista mummoja.
Pyörähdimme myös Wool & Wollenissa ja Abakhan fabriksissa.
Noro lankojakin olisi ollut tarjolla vaikka minkälaisia mutta mulle ei ole vielä iskenyt noro viirus.
Karnaluksista tuli ostettua puuvillaa kesävirkkauksiin ja bambua tiskirätteihin, muutamat sukkapuikot ja virkkuukoukut sekä ristipistopakkaus. Abakhanista metallilankaa ja kivoja mittanauhoja.
Aadelta tietysti villa. Meillä oli aivan huippu matka taas jälleen kerran. Kiitos kaikille!

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kiitos ja tule joskus taas!

Katju kirjoitti...

Hyvä raportti.

Guns,blog kirjoitti...

Jälleen on ollut kiva matka ,ja kuvat on mahtavat !!!

Outi-M kirjoitti...

Tämä on hyvä matkakertomus. Kiitos mukavasta matkaseurasta!

KristiinaS kirjoitti...

On teillä ollut mukava matka ja hyviä ostoksia ootte tehneet. Täältä selviskin, että kiva etanamittanauha onkin kangaskaupasta eikä Karnasta. Etanoita on nyt jo tilattu multa ku taas meen etelässä käymään.

jonna kirjoitti...

Hieno reissu ollu teillä.Virossa ois mukava käydä useamminkin, jos pääsis kohtuulisella hinnalla muulla, kuin noilla laivoilla.