sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Lomareissulla

Olin viikon lomareissulla Itä-Suomessa. Kivaa oli, paljon ehti nähdä ja tehdä ja tapahtua. Ensin kävin moikkaamassa kummipoikaa ja hänen perhettä ja loppuajan olin Jonnan mökillä. Maanantaina lähtiessä oli kylmä ja satoi vettä mutta kyllä se kesä tuli reissun aikana takaisinkin.
Joensuussa käytiin taitokorttelissa.
 Siellä oli paljon pieniä sisustus putiikkeja.... 
 ... ja tämä ihana kauppa Sarustiikka...
 ...kaikkea ihanaa oli niin paljon ettei kerralla ehtinyt kaikkia huomata. 
Sarustiikasta ostin tämän kivan "eväsrasian". Tämä on tehty kahdesta kakkuvuuasta ja siihen on laitettu lusikka kahvaksi. Nämä vuuat ovat palvelleet aikaisemmin Valiolla juustovuokina. Muistan kun joskus parikymmentä vuotta sitten oli kaupassa juustotiskillä tämän mallisessa vuuassa tehtyä pippurihovi tuorejuustoa.
Yhtenä iltana askarreltiin silmukkamerkkejä.
Lasten kanssa puhallettiin saippuakuplia.
 Kuplia oli kiva yrittää ottaa kiinni. Joskus siinäkin onnistuttiin.
Mökkeiltiin
 Ihasteltiin kauniita maisemia...
 ja auringonlaskuja,
 Saunottiin
Uitiin ja seurattiin lasten uimista. Heitin talviturkin vaikka vesi oli kylmää tai sitten se vain tuntui kylmältä kahden talven turkki päällä. Turkista tuli mieleen, että välillä joku paikkasi törön turkkiakin.
Virkattiin. Mikäs tällaisissa maisemissa on istua keinussa ja virkkailla. Käsitöistä tulee oma postaus kunhan ehdin tekemään.
 Käytiin mustikassa.
Syötiin mustikkamaitoa...
... uusia perunoita ja silliä ja sipulikastiketta. Se on kyllä paras kastike uusien perunoiden kanssa. Ja tässä on teille tietämättömille siihen ohje. Kippoon saksitaan iso nippu ruohosipulia tai sipulin vartta. Siten muutama nokare voita ja hyppysellinen suolaa ja päälle kiehuvaa vettä. Ei voi olla helpompaa eikä parempaa.
 Pelastettiin pikkulintu pulasta kun se oli lentänyt sisälle mökkiin.
 Paistettiin muurinpohjalettuja. Nam nam.
 Istuttiin iltanuotiolla ja paistettiin makkaraa.
 Paluumatkalla poikkesin taas kenkäverossa.
 Nyt siellä oli Suomen huopayhdistys Filtin näyttely.

Jossain vaiheessa yksi pojista kysyi minulta, että kuinka monta mutkaa on elämässä. Kyllä silloin nauratti. Sattuihan sitä tuollekin viikon matkalle ainakin yksi niistä elämän mutkista. Jätin vahingossa auton avaimet takakonttiin lukkojen taakse. Siinä sitä oli ropleemaa kerrakseen kun vara-avain oli Helsingissä. Onpahan nyt tullut nähdyksi miten autoon murtaudutaan kun saatiin hinauspalvelu auttamaan. Loppu hyvin kaikki hyvin. Kiitos Jonna ja muut aivan ihanasta lomasta!

3 kommenttia:

jonna kirjoitti...

Kiitos itsellesi, ihana viikko takana. Tämä postaus on huippuihana. Kaikki asiat tiivistettynä!! me vielä jatketaan 4 päivää täällä.

Katju kirjoitti...

Kivoja juttuja olet tehnyt. Ihanaa lomaa viettänyt. Tota sipulijuttua täytyy kokeilla, kiitti!

Guns,blog kirjoitti...

No olethan nauttinutkin sen huomaa,ja ihania kuvia ,aivan tuntuu että olet mestarikuvaajaa nykyään. Kaunis on Jonnan mökki ja maisemat