torstai 8. elokuuta 2013

Mökkireissulla

Olimme äidin kanssa koko alkuviikon mökillä. Puuhaa olisi riittänyt vaikka muille jakaa. Kerättiin punaherukoita, mustaherukoita ja karviaisia sekä mehustettiin että hillottiin.
Uusimmassa Maalla lehdessä oli houkuttava resepti, paroonittaren vadelmahillo. Löysin sen veran vattuja, että sain keitettyä pienen satsin sitä hilloa. Hilloon tuli vattuja, mustaherukoita ja mausteeksi vaniljatanko. Hillosta tuli todella hyvää. Kannattaa kokeilla.
Tällä reissulla pelastin pulasta tällaisen ötökän. Sudenkorento lensi avoimesta ovesta tupaan eikä osannut mennä ulos samaa tietä vaan jäi hörräämään ikkunaan.
 Upean värinen ötökkä!
 Sivukuvasta ötökkä näyttää aika rajulta.
Kotimatkalla poikettiin Mäntsälässä kirpparilla. Tein sieltä taas löytöjä. El-Rodin 1½ litrainen kahvipannu vuodelta 1975 lähti mun matkaan kun ei maksanut kuin 4,50 €. Pannu pitää vain kunnolla pestä ja kiillottaa. Yhdestä vanhan tavaran nettikaupasta löysin äsken samanlaisen pannun ja siitä pyydettiin 88,00 €. Huh huh mikä hinta.

3 kommenttia:

Guns,blog kirjoitti...

Olet taas tehnyt paljon mökkireisulla Ötökästä sait hienot kuvat .
Ja me kiitämme marjoista taas .Kyllä olet ihana kun muistat meidätkin aina .

Pikku myy kirjoitti...

Oletpa ollut ahkera. Laitatko tuon hillo-ohjeen tulemaan jollakin tapaa?

Minna kirjoitti...

Paroonittaren vadelmahillo

1 l riivittyjä mustaherukoita
½ dl vettä
vaniljatanko
1 l vadelmia
500 g hillosokeria

Kiehauta herukat, vesi ja auki viilletty vaniljatanko. Lisää vadelmat ja hillosokeri. Keitä n. 15 min. Kaadakuumennettuihin lasipurkkeihin ja sulje kansi.