keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Vuoden eka neule ja käsityö

...ei vielä ihan valmis mutta piti tulla laittamaan kuvat tänne talteen ennen kuin jatkan. Neuleosuus kuitenkin jo valmiina. Sovitin sukkaa jalkaan ja tuli ihan Peppi Pitkätossu olo.   :)
Neuloin Novitan Huopasesta jätti suuret sukat. Aloitus ensin 8 mm pitkilläpuikoilla ja sitten nappilistan jälkeen vaihdoin työhön 8 mm bambu sukkikset. Ihan perussukan ohjeella mentiin mutta erona varren nappilista ja pylväillä virkatut simpukkakaaret. Lankaa kului tasan 3 kerää. Meinasi iskeä paniikki kun virkkasin noita varren simpukoita. Lanka loppui mutta onneksi yksi aloituslangoista oli sen verran pidempi, että sain sieltä sen puuttuvan pätkän. Yhtään ei jäänyt jämälankaa. Ohje näihin löytyy viime syksynä ilmestyneestä Novita talvi lehdestä.
Pakko oli kuvata vielä tätä kokoa. Päällä on mun tässä tilanteessa siro kokoa 41 oleva raitasukka. Jättisukan strategiset mitat ovat ympärys 44 cm ja pituus kantapään takaa kärkeen 53 cm. Vertasin noita mittoja Novitan sukkamitan senttimääriin ja suoritin sitten pienen laskutoimituksen. Sukat ovat tässä vaiheessa kokoa 78. Sopisivat siis aikamoiselle jättiläiselle. Nää lähti just pesukoneeseen ja nyt jännittää minkälainen on huopumisen lopputulos. Siitä sitten seuraavalla kerralla.

2 kommenttia:

jonna kirjoitti...

Hah, hah.... hauska sukkakoko :)

Katju kirjoitti...

Vuoden ekat virkkauksetkin sua odottaa. Mä laitan sulle ohjeen tulemaan, jotta osaat sit mua neuvoa kun tavataan :D