lauantai 20. elokuuta 2011

Mintusta on moneksi

Kävin tänään taas palstalla. Piti vain pikaisesti käydä hakemassa avomaankurkkuja ja jättää muut työt tekemättä kun selkäkipu ei anna liikoja rehkiä. Aikaa kuitenkin kului. Siinä ensimmäisiä kurkkuja etsiessä tuli yksi mummeli juttelemaan ja juttua riitti… :) Mummeli oli vähän hoono soomi mutta aivan ihana, 40 vuotta sitten Puolasta suomeen muuttanut. Kävimme katsastamassa myös hänen palstan. Sieltä riitti kukkia myös minulle, aivan mahtavia gladioluksia ja kultapalloja. Sitten tämä mummeli kysyi, kasvaako minun palstalla minttua. Ei kasva, mutta nyt kasvaa. Hän otti lapion ja kävi kaivamassa suuren juurakon minttua. Käski vielä lähtiessä katkaista kaikki varret ennen istutusta, niin lähtee kasvamaan paremmin.
Kotiin tultua nypin mintun oksista lehdet. Ne ovat nyt kuivumassa. Kukat päätyivät maljakkoon muiden kukkien joukkoon. Yhdestä juurakosta siis riitti taimeksi, kukkakimppuun ja teeaineksiksi. Ylläolevassa kimpussa on myös elokuunasteria.
Kamera unohtui kotiin joten tunnelmakuvia palstalta ei nyt ole. Palsta-alueella on mukava kulkea näin alkusyksyllä ja katsella sitä valtavaa väriloistoa kun kaikki myöhäisemmätkin kukat kukkivat.
 Gladiolukset ovat upeita kukkia.

Ei kommentteja: