maanantai 21. tammikuuta 2013

Kasveja reissusta

Madeiran reissulta toin paria kasvia pistokkaina. Ihan mielenkiintoista kokeilla lähteekö ne kasvamaan vai ei.
Nämä punakirjavan juorun alut on "kitketty" hotellimme lähistöllä olleesta kukkapenkistä. Aika huonosti se oli hoidettu niin muutaman pistokkaan otto ei siinä juorun ja rikkaruohojen sekamelskassa näkynyt missään. Nämä pukkasivat juurta jo muutaman päivän päästä kotiin saapumisesta ja kivasti lähtivät kasvamaan.
Itäisellä saarikierroksella tehtiin pieni kävelylenkki ja siellä tien varrella kasvoi paljon rohtoaaloeta. Yllä olevassa kuvassa punaisena kukkiva kasvi. Tulipa siinä mieleeni kokeilla sitä myös pistokkaana. Aika tiukassa pieni alku oli ja kädet verillä sain sieltä yhden alun revityksi. Hotellilla laitoin alun vesilasiin ja siinä se odotteli matkaa. Limpparipullosta tehdyssä purkissa sain sen vahingoittumattomana kotiin. Tuolla se on makuuhuoneen kaapin päällä lillunut vesikipossa 1,5 kk melkein unohdettuna. Muutaman kerran olen kurkannut olisiko juuria näkyvissä. Ei vielä, ei vielä, eikä vieläkään...
...kunnes lauantaina koin yllätyksen. Mun rehussa on juuret. Parvekkeelta piti kaivella multaa sulamaan jotta sain istutettua rohtoaaloen purkkiin.
Toivottavasti tämä lähtee kunnolla kasvamaan. Siinä on lääkettä lähellä esim. pieniin palovammoihin.

2 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Tuntuu niin keväiseltä kun "multasorm" on jo vauhdissa. Ihan parhaita matkamuistoja.

Guns,blog kirjoitti...

Jo kiitos munkin juoru lähti heti kasvamaan saas nähdä kuin paljon onkin kasvanut kuunnes me tullaan täältä.
Muistan että meidän mummo laittoi meidän haavoihin sitä aaloeta ,täytyykö minunkin otta Tunisialainen täältä ,ja verrataan sit kesällä miten hyvin ovat kasvanneet :::::::