perjantai 9. elokuuta 2013

Loma loppuu

Eilen pyynäsin kirppikseltä hankittuja juttuja. Vanha kauha ja leikkelehaarukka puhdistuivat kirkkaiksi ihan hokkus pokkus ja kahvipannustakin tuli kuin uusi kun sen pulverilla keitin.
Laitoin palan alumiinifoliota tiskialtaaseen ja käänsin siitä vähän reunoja ylös, jotta sain pienen altaan. Pohjalle ripottelein reilusti suolaa (ihan tavallista, sitä mintä ruokaankin laitan). Päälle kauha ja leikkelehaarukka. Sitten laskin hanasta päälle kuumaa vettä. Yäk mikä haju tuli. Ihan kuin viemärin löyhkä. Annoin kauhan ja haarukan liota siinä jonkin aikaa ja siinä ne itsestään puhdistuivat. Helppoa kuin heinänteko. Sitten vain pesu astianpesuaineella sekä kuivaus pehmeällä liinalla ja valmista tuli.
Kauha ja haarukka etupuolelta ennen ja jälkeen suola-foliokylvyn.
Kauha ja haarukka takapuolelta ennen ja jälkeen suola-foliokylvyn.
Viimeisen loma-aamun aamukaffeet join uudesta kupista. En tiedä maistuiko se sen paremmalta tuosta ohuesta kupista kuin paksureunaisesta mukistatakaan. Vanhat ihmiset ovat sitä mieltä, että kahvi pitää juoda aina ohutreunaisesta kupista. Nyt on sitten loman viimeinen päivä ja maanantaina pitäisi palata töihin. Loma on ollut ihana ja säät ovat suosineet. Ei tarvitse valittaa.

3 kommenttia:

Pikku myy kirjoitti...

Vanha konsti on näköjän parempi kuin pussillinen uusia. Mukavaa töihin paluuta sinulle!

Katju kirjoitti...

Oi hienot ostokset olet tehnyt. Kahvi pitäis juoda tuollaisista ohutreunaisista kahvikupeista. Ja toi puhdistusvinkki täytyy kokeilla. Sitä sipulivoi-peruna herkkua tein , nam!! Ruisleipä jäi leipomatta. Meidän pakastin suli omia aikojaan (kun yks oli jättänyt oven auki) ja mun juuri tuhoutui. :(

Minna kirjoitti...

Katju, eikös se Varpulan emäntä sanonut, että kaikki kurssilaiset saavat hakea uuden jos juurelle käy huonosti?