perjantai 6. syyskuuta 2013

"Haravahommia"

No nyt te nauratte mulle ja makeasti. :D))) Pitää paljastaa tämä haravamysteeri ettei teidän uteliaisuus kohoa ihan sietämättömäksi. Kiva oli lukea teidän muutaman kommentteja mutta kukaan ei osunut oikeaan. Seikkailin tässä eräänä iltana netissä erilaisilla käsityösivuilla ja päädyin jonnekin venäjänkielisille sivuille. Eihän niistä harakanvarpaista ottanut mitään tolkkua mutta kun yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa niin se riitti. Mun piti saada kans tuollainen leikkiharava ja päästä kokeilemaan sillä neulomista. Juu, ihan oikein luitte, että neulomista. Lisäksi tarvitaan virkkuukoukku ja röyhelöhuivilankaa.
Langan alusta nostetaan lenkit haravan piikeille, käännetään lanka ja nostellaan vielä toinen kerros niitä lenkkejä. Joka piikissä on siis kaksi lankalenkkiä. Otetaan virkkuukoukulla kiinni alemmasta lankalenkistä...
 ...nostetaan ylemmän lenkin yli...
...ja tiputetaan koukulla oleva silmukka haravan piikin toiselle puolelle. Samalla varotaan ettei se alempi silmukka karkaa. Nuo urat piikeissä helpottaa silmukan poimimista virkkuukoukulle.
Nyt on eka kerros neulottu...
...ja sitten jatketaan. Lanka käännetään syntyvän työn päälle ja reunasta nostellaan toinen kerros silmukoita piikeissä olevien silmukoiden päälle. Ja sitten taas virkkuukoukulla nostellaan alemmat silmukat.
Näin jatketaan niin kauan kuin lankaa riittää ja huivi on tarpeeksi pitkä. Sitten vaan turataan jollain tapaa neulalla ja langalla silmukoiden päättely etteivät ne pääse purkautumaan ja samoin langan päät. Ommel ei näy mihinkään kun käyttää suurinpiirtein saman väristä lankaa. Ja a vot, huivi on valmis nopeammin kuin huomaatkaan.
Huivista tulee vähän erilainen kun se on sileää neuletta. Kahdella puikolla neulottaessahan neulos on aina oikeeta. Vamis huivi menee sen verran kipparalle ettei siitä oikea ja nyrja pahemmin erotu.
Olin eilen ja tänään työmatkalla työpaikkani strategiapäivillä. Tottakai reissussa pitää olla käsityö mukana. Eilen illalla hotellihuoneessa syntyi tämä huivi. Muutamalla työkaverilla oli hauskaa kun kerroin, että tämän tekoon on käytetty haravaa. Yksi jo viisasteli, että seuraavaksi mun pitäisi kokeilla käsitöiden tekoon talikkoa. Hmmm... Mitähän sillä voisi käsityönsaralla tehdä? Reissussa tuli neulottua myös yhdet sukat mutta niistä enemmän sitten kun ehdin ne viimeistellä.
Päivien aikana jaettiin muutamia palkintoja. Mua onnisti 2013 kesävalokuvakilpailussa ja sain tällaisen pystin. Ensimmäinen tätä lajia mulla.
Kilpailun voitin tällä Illanrauhaa kuvalla, sarjassa fantsun pöyhelömäiset taidevalokuvat (sisältää myös luontokuvat).

3 kommenttia:

Pikku myy kirjoitti...

Vai neulomahommissa olit. Jossakin vaiheessa sinua kaipailimmekin. Hienon kuvan olit ottanut ja olihan se sarjansa paras, kuten pokaalissa taitaa lukea.

Guns,blog kirjoitti...

Onneksi olkoon onnistuit todella
Kuva on tosi hyvää.
Sitä huivilankaa olis mulla ylimääräisenä useita väriä ,haluatko??

Katju kirjoitti...

Onneks olkoon, hieno kuva, hieno pysti. Sä sit innostuit kokeileen tuollaista, hauska oot :D