lauantai 30. marraskuuta 2013

Joulumaa

Niin se aika vaan vierii ja kohta on joulu. Huomenna on jo ensimmäinen adventti. Kävin hakemassa varastosta joulutavaralaatikon ja rakentelin tuonne olkkarin ikkunan väliin joulumaan. Muuta uutta aikaisempiin verrattuna ei ole kuin huussi ja yksi talo. Huussikin olisi pitänyt maalata mutta saa kelvata tänä vuonna maalaamattomana. Kuvat otin ennen kuin laitoin sisäikkunan kiinni. Ulkona paistaa aurinko niin kirkkaasti, että lasin läpi ei saa heijastusten takia minkäänlaisia kuvia.
Joulumaassa kaikki elävät sulassa sovussa. Osa piilossa puun tai pensaan takana, osa kurkkimassa mitä ympärillä tapahtuu.
Tässä lapset ovat menossa herkkukorien kanssa vieraisille. Katjun Muppekin on tullut kylään.
Nämä lapset ovat veimässä toiseen naapuriin paketteja ja punatulkut parveilevat kauralyhteessä.
Tässä lapset ovat tulossa kuusenhakuretkellä. Pojan tekisi mieli heittää yksi lumipallo mutta hänkin malttaa mielensä.
Poro ja hirvi urhot kurkkivat huussin takaa mitä täällä tapahtuu.Rauha on maassa ja kaikilla hyvä tahto. Kyllä tuonne mukaan uskaltaa.

Viimevuonna kun en tätä joulumaata rakentanut ikkunan väliin, sain aika monta pettynyttä kommenttia. Nyt tämä on täällä. Illan hämärtyessä kylään syttyy valot ja on tunnelmallista. Nauttikaa!

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen sanaton,aivan mahdottoman UPEA! Olet uskomattoman taitava,taiteellinen,kätevä ja saat paljon kaunista aikaan. Toi joulumaa on KAUNIS. Ihanaa joulunaikaa. Anne

Guns,blog kirjoitti...

Ihanaa!!! Mistä olet löytänyt ne ihanat lapset ?Tulen joku ilta katsomaan kun kynttilät palaa .

Minna kirjoitti...

Nuo lapset olen hankkinut jokin vuosi Anttilasta. Pienemmät olivat kuusenkoristeita, niistä vaan se metallilenkki päästä pois ja valmista oli. Isommat lapset ovat sellaisia pöydällä pidettäviä joulukoristeita.

Katju kirjoitti...

toi on ihana, toi sun joulumaa.

jonna kirjoitti...

Kyllä on ihana.... ja hämärässä vielä ihanampi varmaan. Näin se joulun odotus alkaa ihan kunnolla, kun kääntyy joulukuulle :)

Pirkko kirjoitti...

Kiva, kun oli lähikuviakin.