lauantai 8. maaliskuuta 2014

Lankamatkalla

Madeiran juttu täällä blogissa saa vielä odottaa aikaa parempaa. Uudelle reissulle lähdin jo samalla viikolla kuin palasin edelliseltä. Lähdimme eilen aamulla tutun neulojaporukan kanssa lankamatkalle Tallinnaan.
Ensimmäiseksi meillä oli suuntana Raasiku ja siellä Aade Lõngin kehräämö. Siinä ei kauan nokka tuhissut kun 12 naista hamstrasi n. 30 kiloa vironvillaa. 35 min kuluttua olimme jo matkalla takaisin  Tallinnaan.
Majoituimme 1300-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa olevaan hotelli Gotthard Residentsiin. Eckerö Linen nettisivujen hotellikuvauksen mukaan huoneen varustuksiin kuuluu neulontavälineet. Siis oikein oiva hotelli neulojille mutta etsinnöistä huolimatta ei sieltä mitään neulontavälineitä löytynyt.
Vanha rakennus öisessä Tallinnassa. Kuvattu ruokapaikasta hotellille tullessa. 
Porttirakennus Pikk kadun päässä. Tuosta pääsee helposti satamaan.
Sama portti toiselta puolelta kuvattuna. Tuo iso torni on Paksu Margareetta.
Niin ja mitäs tuli ostettua. No tulihan sitä kaikenlaista. Vironvillaa, sukkalankaa, virkkuulankoja. bling bling tiskirättilankoja. muutamat puikot ja virkkuukoukut, kerroslaskija... Laivamatkat meni mukavasti neuloen ja virkaten. Kiitos kaikille mukana olleille kivastareissusta ja Katjulle reissun järjestämisestä.

6 kommenttia:

Katju kirjoitti...

ai niin, eipä ollut neulontavälineitä munkaan huoneessa, tai siis oli mun mukana, mutta ei valmiina.

Outi-M kirjoitti...

Ihana matka, kiitos seurasta!!! Madeira-raporttia odotelaan.

kosotäti kirjoitti...

Upeat tuliaiset. Tallinna taitaa olla monen käsityöläisen unelma kohde.

Guns,blog kirjoitti...

Kiirettä on pidetty ,mutta paljon olet ehtinyt . Kiitos ihanasta Madeiran tuliaisesta ,on muuten terävää.MADEIRAN KUVIA KIITOS !!!!

KristiinaS kirjoitti...

Niinhän siellä varustelussa tosiaankin lukee: neulontavälineet! Vähänks mua nauratti tässä lukiessa.

Noh, jossain murteessa neulalla ja langalla ompelusta sanotaan *neulotaan*, eli ihan oikein esittelyssä lukee, vaikk en kyll nähny neulaa ja lankaa, ehkä oli unohtunut siivoojalta laittaa ne tai sitt budjetti on supistunut.

Lila kirjoitti...

Kiitos seurasta :) Matka oli mukava!