keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Keskeneräisiä valmiiksi 1

Ensimmäinen suunnitelluista keskeneräisten valmiiksi saattamisista valmistui eilen. Sukan varsikin edistyi muutamalla sentillä, kun odottelin autoa katsastusmiehen syynistä.
Huivin malli on Lankakomeron 22 lehteä huivi. Lankana käytin Novitan Puro batik lankaa (ei mikään paras valinta kirjavuutensa vuoksi, mutta tulipahan kokeiltua) ja puikot oli tavalliset 6 mm pyöröpuikot. Noilla puikoilla pitsin neulominen oli hermoja raastava kokemus, kun silmukat takertuivat aina puikon ja vaijerin liitoskontaan. Seuraavaksi ostoslistalle siis uudet paksummat pitsipyöröpuikot. Ohuita jo on ja niillä pitsin neulominen sujuu paljon paremmin.

Ongelmaksi meinasi muodostua myös lanka. Olin varannut sitä kaksi kerää mutta se ei riittänyt. Nyt on kauppoihin tullut jo uudet syksylangat ja joka paikassa myytiin tuon langan kohdalla ei oota. Aika monta kauppaa sai kiertää ennenkuin yhden puuttuvan kerän löysin.
Huivin pingotin oikeaan muotoon olohuoneen mattoon. Sumutin päälle vettä ja siinä se oli yön. Lankaa huiviin kului 250 grammaa. Huivin leveys on n. 160 cm ja korkeus 60 cm.

1 kommentti:

Guns,blog kirjoitti...

Hyvän näköinen siitä tuli,kuvat kertoo paljon,varsinkin se missä on hartiolla,tulee hyviin esille kuviokin.