tiistai 26. heinäkuuta 2011

Lomareissulla

Tein muutaman päivän reissun serkun mökille Pohjois-Karjalaan, Liperiin. Samalla tuli tavattua muutamia muitakin sukulaisia. Talviturkki tuli heitettyä mutta se iänikuinen karvareuhka jäi vielä päähän eli en sukeltanut.
Mökillä aika kului uiden ja saunoen sekä käsitöitä tehden. Voiko mukavampaa olla kuin istua leppoisan kesätuulen henkäillessä joko keinussa tai laiturilla ja virkata pitsiä tai neuloa sukkaa. Taas tuli yhdet pyyheliinanpitsit valmiiksi mutta niistä kuva vasta sitten kun ovat päässeet koristamaan jonkun pyyheliinan reunaa.

Lauantaina kävimme Kolilla. Viime kerrasta onkin vierähtänyt 17 vuotta. Nousimme parkkipaikalta kiskohissillä yläpihalle. Poikkesimme pikaisesti Luontokeskus Ukossa.
Sitten lähdimme kapuamaan rappusia ylös Ukko Kolille. Maisemat olivat aivan mahtavat. Ukko Koli on 253 metriä korkeammalla kuin Pielisen pinta. Kyllä tuntuikin, että ollaan korkealla. Jatkoimme matkaa myös Akka Kolille ja Paha Kolille. Matkalla näimme valtavia rotkoja ja jyrkkiä kallioseinämiä.
Sää oli utuinen ja muutama tippa vettäkin tuli taivaalta. Se ei meitä kuitenkaan säikytellyt. Kuvista olisi tullut parempia jos ilma olisi ollut kirkkaampi.
Upea auringonlasku Viinijärvellä sunnuntai iltana.
Toinen kuva pikkaisen eri säädöllä.
Maalaismaisemia jossain matkan varrella.
Lähiseudun maisemia katsellessa ja kierrellessä vastaan tuli myös villisikafarmi. Tanner tömisi, kun vikkelät possut tulivat ihmettelemään meitä aidan taakse.
Paluumatkalla poikkesin Kenkäverossa ja Mikkelipuistossa. Olisin käynyt Marttojen perinnetietokeskus Syreenissä mutta se onkin maanantaisin suljettu. Taitaa jäädä siellä käymättä, kun sen toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. Kenkäveron yhdessä aitassa oli Inge Löökin näyttely. Hauskoja mummoja...
Parvekkeelle löysin eräästä kaupasta hyttyssavulle tarkoitetun keraamisen uunin. En aio siinä hyttyssavuja polttaa vaan tuikkukynttilää. Aika ihana pimeneviin iltoihin.

1 kommentti:

Guns,blog kirjoitti...

Aivan mahtavat kuvat ja niin hauskasti kirjoitettu,kyllä sä osaatkin