Mukaan lähti yksi kesäkurpitsa, 12 avomaankurkkua, pussillinen pensaspapuja, iso nippu pinaattia, muutama porkkana ja kaikki sipulit.
Porkkanat eivät taida ihan täyttää kokonsa ja muotonsa puolesta EUn porkkanadirektiiviä mutta ovat sitäkin maukkaampia.
Loppukesä on mukavaa aikaa kun palstalta on kotiintuomisina aina kukkakimppu. Tässä kimpussa on tsinniaa, kehäkukkaa, ruiskukkaa, kesämalvikkia, sinisievikkiä, mangoldin kukkia ja kosmoskukan lehtiä.
Sipulit niputettuna ja kuivumassa parvekkeella harjanvarren päällä.
Kurkkusipulirelshi
3 kg avomaankurkkuja (osa voi olla kesäkurpitsaa)
1 kg sipulia (myös varret)
iso nippu tilliä
8 dl vakiviinaetikkaa
1 kg sokeria
1/2 dl merisuolaa
Raasta kurkut ja kurpitsat karkeaksi raasteeksi. Silppua sipulit ja tilli. Sekoita keskenään.
Keitä liemi ja kaada se kuumana kurkkusipuli seoksen päälle. Anna hetki hautua.
Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä viileässä.
Anna tekeytyä 1 kk ennen käyttöä.
Olen kopioinut tämän erittäin hyvän ohjeen äitini ruutuvihkosta. Mistä lie ohje sinne päätynyt, en tiedä. Muistan tämän pikkelsin jo lapsuudestani ja tästä on kaikki aina tykänneet.
2 kommenttia:
Tämä mä kokeilen !!!!!!!!!
Tämä pikkelsi on hyvää! Oon sitä joskus mummulassa maistanu. On mullakin muuten blogi:).
Lähetä kommentti