keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Metsänantimia

Kävin aamupäivällä hakemassa äidin kyytiin ja sitten ajoimme siskon luokse. Sieltä mukaan lähti kolme reipasta marjastajaa.
Menimme lähimetsään ja se osoittautui oikein arreaitaksi. Mustikkaa oli yllin kyllin ja ne olivat isoja. Sää suosi meitä. Aurinko paistoi eikä ollut liian kuuma.
2 tuntia 15 minuuttia metsässä huhkittua alkoi mitta olla täysi. Astiat alkoi täyttyä ja selkää kolottaa. Saaliina meillä (2 aikuista ja 3 lasta) oli reilu 30 litraa mustikoita. Kädet, huulet ja hampaat sinisenä taisi olla jokaisella. Sisko lainasi marjanpuhdistusvehkeitä ja saimme mustikat puhtaaksi metsän roskista. Poimurilla kun poimii, niin mukaan lähtee aika paljon roskia; lehtiä, heinää, käpyjä, jäkälää, oksia... mitä nyt milloinkin.
Mustikoita putsatessa sankostani löytyi jokin karvamato mikä lie ja siitähän se riemu syntyi...
Eilen illalla lähdin kävelyleniklle ja matkalta löysin n. 1,5 litraa kanttarellejä. Nam! Näistä täytyy tehdä hyvä soosi tai leipoa piirakka.

3 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Mieletön mustikkasaalis! Mä en jaksa metsässä kykkiä, vaikka meidän lähimettä on kans täynnä mustikkaa.

jonna kirjoitti...

siellä jo mustikat kypsiä.. täällä vielä niin raakaa, ettei kannata kerätä. Hyvin oot kanttarelleja löytäny.Meidän mökkipolun varrella oli muutama sellaisnen.

Guns,blog kirjoitti...

No onpa sinä saanut lomaalla aikaiseksi ,hieno marjasaalis.
Täälläkö sinä ne kantarellit löysit?