sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Lauantain puuhia

Vasta nyt ehdin päivittämään eilisiä juttuja tänne blogiin. Eilen päättelin tiistaina valmistuneet sukat. Parvekkeella kukkii pelargoniat vielä kauniisti ja sukat sointuvat niihin hyvin.
Lankana näissä on On Line supersocke (75 % villaa ja 25 % polyamidia, 100g ~ n. 420 m), puikot 2,5 mm bambu sukkikset. Koon 40 sukkiin lankaa kului 75 g. Tämä on aivan ihanan tuntuinen lanka ja sitä oli mukava neuloa. Langan ostin Hakaniemen hallista Vihreästä vyyhdistä.
Kävin myös kirpparilla ja matkalla kuvasin syksyn räiskyviä värejä.
Kirpparilta tein tällä kerralla useammankin löydön. Tässä esim. yksi, vanha pyöreä raastin. Siitä tuli kiva lyhty tuikkukynttilälle. Antaa hyvän suojan tuulelta ja tuikku palaa kauniisti loppuun asti. Mutakin löytyi esim leveä nauhapirta ja vanha pitsikirja mutta niistä ei tullut kuvaa otettua.
Parvekkeelta siivosin tomaatit pois. Kypsiä tomaatteja tuli toista litraa vaikka olen niitä joka päivä syönyt ison kourallisen. Raakileitakin oli vielä paljon. Täytyy yrittää kypsytellä ne sisällä niin saa vielä pitkän aikaa omia tomaatteja. On nämä vaan ihan toisen makuisia kuin kaupan tehoviljellyt ulkolaiset.

3 kommenttia:

-maria- kirjoitti...

Tosi kauniin väriset sukat, ja kivan näköinen raastinlyhty!

Katju kirjoitti...

Syksyn merkkejä selvästi. Meidän pelargonia on jo kuihtuneet. Sukat on kauniit ja kovin identtiset.

Henna kirjoitti...

Mä oon metsästäny kans noita vanhoja raastinrautoja lyhdyiksi:)