lauantai 19. tammikuuta 2013

Neulottu liina

Viikko sitten kierrätyskeskuksesta hankitusta langasta tein ensimmäisen liinan. Lanka oli niistä kolmesta kartiosta paksuinta. Neuloin liinan 3 mm bambu sukkiksilla ja sitten kun sukkapuikot eivät enää riittäneet vaihdoin samankokoiseen pyöröpuikkoon. Ohje tähän liinaan on ollut muistaakseni jossain 70-luvun käsityölehdessä. Eipä ole tullut laitettua lehdestä repäistyihin sivuihin tarkempaa tietoa.
 
Ei tästä samanlaista tullut kuin lehden kuvassa... Neuloin mallipiirroksen mukaan mutta jossain meni pieleen.
Ennen pingotusta liina on kauhea ruttukasa.
Lehden kuvassa kulma oli tämän näköinen. Sitten kun luin ohjetta tarkemmin niin siinä sanottiin, että neulo joka kulmassa langankierrosta 1 silmukka oikein ja yksi nurin. Tämä jäi tekemättä ja malli muuttui.
Pingotusvaiheessa vasta huomasin virheeni kun tuntui ettei sitä mitenkään voi pingottaa täysin neliön muotoiseksi. No tästä tuli tällainen ja ihan kiva on näinkin. Tuota lankaa oli kiva neuloa ja se pingottui todella hyvin. Mitään tärkkäävää ainetta en siihen käyttänyt. Pingoituksen jälkeen vain suihkutin sen vedellä ja annoin kuivua. Liinaan kului lankaa 37 g. Kartioon jäi lankaa vaikka kuinka paljon ja siitä saa vielä jonkun suuremmankin liinan.

5 kommenttia:

jonna kirjoitti...

Eihän sitä "virhettä" kukaan tietäis, jos et ois sanonu. Tämä liina on tällaisen a tosi kaunis pääsiäisliina.

Katju kirjoitti...

Kylläpä tuo pingotus muuttaa ulkonäköä. Upea lopputulos.

Guns,blog kirjoitti...

Niin se vaan on joku yrittä mutta Minna tekee!!!!

Outi-M kirjoitti...

Upea, tykkään niin näistä neuleliinoista. Hyvää työviikkoa!

jonna kirjoitti...

Gun on oikeassa !!! Hieno nyt tämä uus sivutyyli.