torstai 13. maaliskuuta 2014

Madeira, osa 3

Nyt sitten vihonviimeinen postaus reissusta. Joko te kyllästytte näitä lukemaan? Kukkien saarella kun käytiin, niin pitää niistäkin jotain juttua tehdä.
Kiinanruusut kukkivat Madeiralla ympäri vuoden. Aina on jossain joku kukassa ja näitä on montaa erilaista sorttia ja väriä.
Reissun loppupuolella hyppäsimme taas paikallisbussiin ja matkasimme kapeita ja mutkaisia teitä asutuksen lomassa kasvititeelliseen puutarhaan Jardim botanicoon.
Vuonna 1960 perustettu puutarha on laajuudeltaan noin 3,5 hehtaaria ja siellä kasvaa noin 2500 kasvia kaikista maanosista.
 Puutarhasta oli taas komeat näköalat alas kaupunkiin.
 Lähikuva toisen kuvan värikkäästä istutuksesta.
 Mangolian kukat avautumassa.
Valtavan korkea silta puutarhan viereisen rotkon yli. On siinä ollut rakentajilla homma kun sillan ovat tuollaiseen paikkaan tehneet. Tie jatkui sillan kummastakin päästä tunnelissa.
 Kuvioistutus kakturpuutarhan keskellä.
Nurmikolla kasvoi apilaa ja otettiin kisa kuka löytää ensimmäiseksi nelilehtisen. Mulla tärppäsi ekana. Siihen tuli sitten yksi britti pariskunta myös etsimään ja hekin löysivät onnenapilat. Tais olla aika hassu näky kun siellä useampi tuijotteli takapuoli pystyssä maata ja etsi jotain. Etsintöihin liittyi mukaan myös sakemanneja. Vaikka kieltä ei osattu, niin meillä oli hauskaa.
Papukaijapuiston papukaijat tynnyripesän katolla. 
Muotoon leikattuja puksipuita muotopuutarhassa.

Seuraavat kukkakuvat on kuvattu mikä missäkin lomaviikon aikana. Eri puutarhoissa joissa vierailimme, kadunvarressa, hotellin pihassa... 
 Valkoisia kukkia
 Keltaisia kukkia.
 Punaisia kukkia.
 Pinkkejä kukkia
Tämä kukkiva puu oli valtavan iso ja täydessä kukassa. Jännä istua penkillä puun alla kun nurmikko oli peittynyt pudonneista kukista ja puu oli edelleen täynnä isoja kukkaterttuja. Puu on Dombeya cacuminum eli Strawberry Snowball suomeksi mansikka lumipallo.
 Lilaita kukkia
 Eri kasvien hedelmiä
 Hei hei Funchal! Tässä ollaan jo matkalla lentokentälle ja kotiin.
Tähän viimeisen aamun lenkillä kuvattuun kulkukattiin on hyvä lopettaa raportti. Kissa niin antaumuksella nautti aamuauringon lämmöstä palmun juurella. Reissu oli onnistunut ja rentouttava.

7 kommenttia:

Katju kirjoitti...

wau, ymmärrän, että viihdyt tuolla kukkaloiston keskellä.

jonna kirjoitti...

siis, kertakaikkisen ihania kukkakuvia ja mahtavia puutarhoja....

Outi-M kirjoitti...

Ihania kuvia! Kiitos raportista. Tuonne haluaisi uudestaan ja uudestaan. Kasvien ja sopivien T-paita-kelien takia. Hyvää viikonloppua!

Guns,blog kirjoitti...

Aivan mahtavat kuvat ,sinne minäkin haluasin ,istua kukkien ja kasvien keskellä olis ihanaa.
Ja olet niin taitava kuvaajaa .

Ammi kirjoitti...

Olet ottanut ihania kuvia. Joitain kuvia mullakin samoista paikoista. :) Täytyy sanoa, että sinne kyllä täytynee palata uudelleen. :)

gullamaari kirjoitti...

Ihania kukkia! Pääsispä joskus tuonne!

KristiinaS kirjoitti...

Oi mitä kukkaloistoa!
Ja kissakin;)