perjantai 6. tammikuuta 2012

Onnenlehtihuivi

Kippasin viimeviikolla käsityökorini ylösalaisin lattialle ja aloin tutkia mitä se kasa sisältää. Sieltähän löytyi vaikka mitä. Kauan korin pimennossa marinoituneita keskeneräisiä töitä. Sieltä löytyi myös tämä unelmaisen ohuesta langasta aloitettu huivin tekele josta puuttui vielä kolmisenkymmentä kerrosta. Päätin, että tämä on saatava valmiiksi ja käyttöön. Tämä valmistui eilen, vuoden 2012 ensimmäinen käsityö.
Huivin malli on Onnenlehti ja ohje löytyy täältä. Lankana tässä on Filatin Super Kid (70 % Super Kid Mohairia ja 30 % polyamidia, 25 g = 225 m). Lankaa kului 50 g, puikot 4 mm Addin pitsipyöröpuikot. Huivi on väriltään vaalea lehmuksen vihreä vaikka se näissä kuvissa näyttääkin ihan harmaalta. Todella vaikea kuvata tällaisena pimeänä päivänä.
Tässä vielä vähän selkeämpi lähikuva pitsistä.  Ohjeesta poiketen tein tähän kaksi mallikertaa enemmän, kun lankaa tuntui riittävän. Tulipahan sitten vähän isompi huivi. Huivin päättely meni pipariksi... Siitä tuli liian tiukka ja nyt se kiristää. Yritin ottaa sen vielä auki mutta ei tuo lanka suostu enää purkautumaan. Huivi saa kelvata tällaisena. Toisaalta se ei enää veny käytössä ja kaartuu hartioille nyt aika kivasti.

2 kommenttia:

Lila kirjoitti...

Kaunis huivi!
Oikein onnekasta vuotta 2012 sinulle :)

Gun kirjoitti...

Morsian huivi selvästi ,kaunis !!!!!!!!!!