tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kaarnasydämiä ja kanervakranssi

Lähdin tänään päivällä samoilemaan tuohon lähimetsään. Mukana oli pussi ja sieniveitsi. Toiveena oli löytää taas kanttarellejä. Niitä ei kuitenkaan löytynyt. Metsässä oli muuten kiva kävellä. Yhden kelottuneen männyn alta löysin maasta isoja kaarnan kappaleita. Keräsin niitä pussiini ja nousin kalliolle. Istuin siellä aika kauan vuolemassa kaarnaa, sillä sieniveitsellä. Onnistui silläkin kohtuullisen hyvin. Tuloksena oli muutama kaarnasydän.
Täytyy ajatella jo joulua ja tehdä koristeita valmiiksi. Ei näitä sitten enää tehdä kun räntää tulee vaakasuoraan ja on kylmä. Kalliolla oli hyvä vuolla kun ei tarvinnut pelätä siitä syntyvää sotkua. Tähän hommaan ei kannata pervekkeella ryhtyä. Näin tällaisia sydämiä kirjassa "Kaarnasydän ja sammalkranssi". Siinä ne olivat valkoiseksi maalattuja. En tiedä vielä maalaanko näitä vai annanko olla tällaisena. Ensin ne saavat kuitenkin kuivua.
Kanervakin aloittelee jo kukintaansa. Keräsin kalliolta vähän kukkivia oksia ja kotiin tultua tein niistä pienen kranssin. Pohjana tässä on tukevasta rautalangasta pyöräytetty rengas, halkaisijaltaan hiukan reilu 10 cm. Kanervista pätkin vain kukkivat osat ja sidoin ne ohuemmalla rautalangalla pohjarenkaaseen. Koristeeksi pitsinauhan pätkästä rusetti.
Iltapäivällä lähdin ajelemaan ja kävin Hyrylässä kirppiksellä Femmatorilla. Aika tyhjää oli siellä näin heinäkuussa mutta löysin muutaman käsityökirjan. Noissa on aika monta kivaa sängynpeittomallia. Jospahan rupeis sellaista virkkaamaan ettei aina vaan neulo sukkia.

3 kommenttia:

jonna kirjoitti...

ihania sydämiä sielläkin ja tuo kranssi, aivan ihana .... varmaan täytyy mennä metsään....

Ulla kirjoitti...

Kaunis, herkkä kranssi! Kanervankukat yhdistyy mielikuvissa syksyyn mutta tuohan on kesäisen heleä. Ihania sydämiä olet myös vuoleskellut.

Gun kirjoitti...

Ihania sydämiä,otan idean talteen.
Olen juuri ajatellut mennä samaan metsään hakemaan kanervaa ,näen ikkunasta että jo kukkii.
Hyvä matka Billnääsiin ,harmii kun en pääse mukaan.!!!!!