tiistai 7. elokuuta 2012

"Turistina" kotikaupungissa

Lähdimme tänä aamuna Jonnan ja poikien kanssa katselemaan Helsingin nähtävyyksiä. Yleensä tulee lähdettyä jollekin muulle paikkakunnalle tai ulkomaille mutta miksi kotikaupunki jää katselematta? Ensin kävimme R-kioskilta ostamassa vuorokausiliput Hesan liikenteeseen. Reissussa oli tarkoitus kulkea mahdollisimman monella julkisella kulkuvälineellä. Ensin siis junaan ja sitten ratikkaan.
Ensimmäinen kohde oli Stadionin torni. Huipulla tuuli aivan mahdottomasti ja sieltä oli mahtava näköala. Melkein koti näkyi. Kuvien kannalta sää olisi saanut olla kirkkaampi.
Seuraavaksi ajoimme ratikalla Kansallismuseolle. Kiertelimme siellä eri näyttelyissa ja pojille oli paljon ihmeteltävää.
Kävimme myös asehuoneessa ja aarrekammiossa.
Kansallismuseoon on avattu uusi 1900 luku näyttely. Hauska oli pongata joitakin lapsuudesta tuttuja esineitä ja ruokapakkauksia.
Siellä oli vielä myös todella upea nukkekotinäyttely. Näiden kaikkien jälkeen alkoi ollakin hirmuinen nälkä. Poikkesimme ruokapaikkaa etsiessämme Kiasmaan. Tarkoituksena oli käydä katsomassa siellä aulassa olevaa virkattua poliisiautoa. Se oli kuitenkin meidän harmiksi huputettu remontilta suojaan. Uudelleen näytille se tulee kuulemma muutaman päivän sisällä.
Foorumista löysimme kaikille sopivaa syötävää ja saimme mahat täyteen. Jatkoimme matkaa taas ratikalla, nyt kauppatorille. Katselimme torielämää ja ostimme mansikoita ja herneitä. Torilla vaihdoimme taas kulkuvälinettä. Vuorossa oli laiva.
Suomenlinnassa kiertelimme katselemassa valleja ja tietysti tykkejä. Yritimme johonkin tunneliin mutta siellä oli niin paljon vettä, että sinne ei voinut mennä. Suokissa puhalsi kylmä tuuli ja olisi pitänyt olla enemmän vaatetta päällä. Laivalla taas kauppatorille ja siitä kävellen Senaatintorin kautta Tuomiokirkolle.
Aikuisilla alkoi olla kaiken tämän jälkeen jo virta lopussa mutta pojat olivat kuin durasel pupuja. Vielä piti päästä metron kyytiin. Otettiin sitten hurukyytiä Itäkeskukseen ja takaisin. Sitten vielä karkkikaupan kautta kotiin. 9,5 tunnin reissu oli aivan täydellinen vaikka nyt on aika ryytyyt olo ja jalat aivan muusina.

4 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Monesti oon itekin miettinyt, että pitäis Helsinki sightseeing tehdä.

jonna kirjoitti...

hienosti oot päivän tapahtumat saanut pakettiin, huomasin, että mun kamerasta oli hävinny suurin osa noista museon kuvista ???

Outi-M kirjoitti...

Sama pitäisi tehdä.

Gun kirjoitti...

Mahtava reissu teitte ,olen kiertänyt samat paikat mutta vuosia sitten .Onnistuneet kuvat ,kertoivat paljon .