lauantai 22. joulukuuta 2012

Herkkua on siinä monenlaista...

Tänä vuonna on jääneet jouluvalmistelut vähän viime tinkaan ja eilen töistä tultua olisi pitänyt aloittaa valmistelut. Olin kuitenkin niin väsynyt, että ensin piti ottaa parin tunnin torkut. Yöllä olikin sitten aikaa leipoa. Mitähän Hesarin jakaja puoli kahden aikaan tuumi, kun rappukäytävässä tuoksui leivonnaiset.
 Leivoin kookoskirsikkakakkua ja taatelikakkua. Nämä on mun joulun ehdottomia suosikkeja.
Tänään on myös ollut uuni kuumana. Ensin sinne menivät lanttu- ja porkkanalaatikot. Ohje näihin herkkulaatikoihin on vanhassa Valion jouluruoka kirjasessa.
Arjan ohjeetta mukaillen tein piparimanteleita. Ensin mantelit paahdettiin kuumassa uunissa ja sitten niitä haudutettiin vesi-ruokaöljy-hunaja seoksessa ja sitten pyöräytettiin vielä sokeri- mauste seoksessa. Näistä tuli aivan älyttömän hyviä. Nam nam.
Pakkasin piparimanteleita muutamaan tötteröön ystäville annettavaksi.

1 kommentti:

Gun kirjoitti...

Nami,nami olivat ihanat ne mantelit,saimme lenkkisaunalaiset tötterön ja nyt on loppu ,kotiväki söi ne hetkessä.