sunnuntai 18. syyskuuta 2011

Omenapaistos

Olen saanut tämän ohjeen hyvältä ystävältä muutama vuosi sitten. Tätä on tullutkin tehtyä sitten syksyisin omenoiden aikaan useasti. Kuva ei näytä ihan niin herkulliselta kuin mitä paistos on. Varokaa ettei kieli mene mennessä jos tätä joskus teette.
Vuokaan:

Uunivuuallinen kuorittuja ja lohkottuja omenoita
päälle kanelia ja sokeria

Paista omeoita n 15 min, jotta ne pehmenevät. Uunin lämpötila 200 astetta.

Päälle:
100g voita tai margariinia
1 kkp fariinisokeria
1 1/2 kkp jauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja fariinisokeri kevyesti. Lisää seokseen jauhot ja leivinjauhe. Jauhoina voi käyttää vehnäjauhoja, gluteenittomia jauhoja tai perunajauhoa tarpeen mukaan. Itse leivon viljattomasti, joten käytän perunajauhoa. Lisää seos omenapalojen päälle ja jatka paistamista n. 20-30 min.

Nauti omenapaistos vielä vähän lämpimänä vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera.

5 kommenttia:

Kultakutri kirjoitti...

Omena on ihanaa!

Gun kirjoitti...

Kiitos ohjeesta ,täytyy kokeilla !!!!

jonna kirjoitti...

tänään tuli tehtyä tätä herkkua...

Anonyymi kirjoitti...

Onko kahvikupillinen 1,5 dl? Ihmettelee eräs uusavuton. ;)

Minna kirjoitti...

Juu, 1 kkp (kahvikupillinen) on noin 1,5 dl.