sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Syksy saapuu

Eilen oli vielä kesäisen lämmin päivä mutta nyt näyttää siltä, että ne sääennusteet taitaa pitää sittenkin paikkansa ja syksy saapuu todella. Parvekkeen ovi oli tuossa hetken auki mutta sitten piti jo laittaa kiinni kun sieltä niin kylmää puhalsi. Syksyyn ja talven tuloon olen tehnyt jo varusteluja. Parit villasukat ja seuraavaksi pitäisi etsiä kivat ohjeet lapasiin ja kynsikkäisiin.
Toissa viikolla neuloin työmatkalla nämä sukat mutta lankojen päättely venyi eiliselle, Näistä tuli sellaiset jotka sopivat myös talvisaappaaseen. Näissä on käytetty saman langan kahta eri sävyä, vihreäkirjavaa ja roosa-lilakirjavaa. Vuorotellen kolme kerrosta molemmista keristä. Aloitusresori 10 krs ja kantapää on tehty kokonaan yhdellä sävyllä.

Lanka: Drops Delight, lankaa kului 81 g
Puikot: 2,5 mm, 16 silmukkaa puikolla
Sukkien koko 40-41
Toiset on sitten vähän paksummat joko kumisaappaisiin tai kotisukiksi. Kiva lanka vaihteluksi seiskaveikalle. On paljon pehmeämpää ja jotenkin mukavampi neuloa. Kestävyydestä en vielä teidä.

Lanka: Janne, lankaa kului 109 g
Puikot: 3,5 mm, 13 silmukkaa puikolla
Sukkien koko 40-41 
Viikko sitten sain kolme korillista aivan ihania omppuja. Piti lajitella ne siten, että yhdessä on priimat . säilyvät kauimmin, toisessa ja kolmannessa korissa sitten vähemmän ja enemmän tärähtäneet - pitää käyttää nopeammin jotta eivät pilaannu. Ne eniten tärähtäneet ketin hilloksi. Laitoin joukkoon hiukan jauhettua vaniljaa. Nyt on talven varalle 9 purkkia ihanaa vaniljaista omenahilloa. Osa odottaa vielä säilömistä ja hyviä ne ovat tuoreenakin syödäkin.

6 kommenttia:

gullamaari kirjoitti...

Nam nam, herkkuomenia ja lämpimiä sukkia!! Hyvää syksyä.

Gun kirjoitti...

Nyt on sitten lämpimät sukat sulla .
Kauniita ovat .
Sain minäkin tehty ne lilaharmaat ,vaikka jouduinkin käyttä eriväristä lilavalkoista kärkiin .
Oli juuri se Janne lanka loppunut Lankamaailmassa jota olisin tarvinnut.

Katju kirjoitti...

Kyllä tuo syksy sit rupes ryminällä tulemaan. On sulla noissa ompuissa syömistä. Vuoden päästä syksyllä Lontoon käsityömessuille - oletko kiinnostunut lähtemään mukaan.

Sanns kirjoitti...

Aha, okei. :) Oletko monestikin käynyt?

Sanns kirjoitti...

Aijaa! Sä oot varmaan käynyt tuolla kirppiksellä sitten?

Sanns kirjoitti...

Aijaa okei. Toi kissakoti on ollut vuodesta -96 vissii, luin niitten kotisivuilta. Et ei mikä ihme jos sä et oo käynnyt siellä kirppiksellä. :P En tiedä onko toi kirppis ollut yhtä kauan mut.. Mut oliko toi talo samanäköinen?