tiistai 11. maaliskuuta 2014

Madeira, osa 1

Vihdoin viimein ehdin käydä läpi noita reissussa otettuja kuvia ja saada jonkun tolkun ainakin tähän ensimmäiseen juttuun. Klikkailkaa kuvia suuremmiksi, niin ne näkyvät vähän tarkemmin.
Laskeutuminen Madeiran lentokentälle sujui hyvin. Lentokone teki aikamoisen kieppauksen merellä ennen kuin voi laskeutua lännestä tolppien varaan rakennetulle kentälle. Edellisellä kerralla laskeutuminen oli idästä.
Hotelli meillä oli aivan huippu. En tiedä mitä matkatoimisto oli tunaroinut mutta meille annettiin asuttavaksi todella iso ja upea 2 huoneen huoneisto viereisestä samaan hotelliketjuun kuuluvasta hotellista. Ei mitään valittamista. Kyllähän siinä kauemminkin olisi asunut.
Hotellin puutarha oli upea ja puutarhurit pitivät siitä koko ajan hyvää huolta.
 Palmujen lomassa näkyy meidän parveke.
Puutarhassa oli paljon kasveja ja ne melkein kaikki oli varustettu nimilapuilla. Puutarhaa kierrellessä oli kuin olisi ollut jossain kasvitieteellisessä puutarhassa.
Koko kolmen hotellin alue kuvattuna vähän kauempaa.
Yhdestä nurkasta löytyi yrttitarha. Joukosta löytyi ihan tuttuja yrttejä mutta paljon oli myös sellaisia joita ei ollut ennen nähnytkään.
Ulkouima-altaassa oli aika viileä vesi ja sinne en kertaakaan uskaltautunut mutta sisäuima-altaassa kävin uimassa joka päivä. Sisäallas oli siitä hauska, että yhden sillan alta uimalla siitä pääsi myös ulos ja lämmin +28 asteinen vesi jatkui täälläkin. Tuolla uima-altaan takana näkyvässä porealtaassa oli ihana istua +34 asteisessa vedessä tumman tähtitaivaan alla. Kun meni tarpeeksi myöhään, niin sai olla kaikessa rauhassa yksikseen.
Kaupungissakin tuli käytyä useampaan otteeseen, kun oltiin jonnekin menossa ja kerran shoppailemassa.
Yhtenä päivänä kävelimme rantabulevardia pitkin aika pitkälle....
...niin pitkälle, että maailman toiseksi korkein pystysuora kallioseinä Cabo Girao näkyi. Korkeutta sillä on 580 metriä.
Boukainvillea kukki joka paikassa valtoimenaan... 
...ja sitä oli montaa eri väriä.
Agavet kukkivat komeasti ja kumartavat merelle. 
Santa Maria, Kolumbuksen laivan pienoismalli nähtiin liikenteessä joka päivä. Joskus olisi kiva lähteä tuonkin kyytiin.
 Merimaisemaa rantareitiltä. 
Takseja oli joka paikassa pitkinä jonoina odottamassa kyytiläisiä. Me kuljettiin paikallisbussilla.
Eräänä iltana lenkillä kuljin paikallisen viljelypalsta-alueen ohi. Jännä seurata miten Madeiralla palstoja viljelevät.
Ei se palsta kovinkaan suuri ollut yhdelle viljelijälle mutta paljon siellä oli vihanneksia kasvamassa. Palsta-alueen keskellä oli jokaiselle tuollaiset pienet kopit työvälinevarastoksi. Aika kätevää.
Tässä on tulppaanipuun kukka. Puu oli komean näköinen kun koko latvus oli täysi näitä ruokalautasen kokoisia kukkia. Raportti jatkuu kunhan ehdin käsittelemään lisää kuvia.

4 kommenttia:

Gun kirjoitti...

Upeita kuvia ,tuttuja maisemia ja kasveja ,vaikka en ole siellä ollutkaan . Teillä on ollut kerrassaan tuuri hotellin suhteen .

jonna kirjoitti...

Hienon näköistä tuolla on, joten voishan sinne joskus uskaltautua lähtemään.... vaikka sitten 6 vuoden päästä ;)

Henna M kirjoitti...

Vähän olis ihana käydä jossain reissussa! Ihania kuvia!

Katju kirjoitti...

Onpa siellä kaunista.