keskiviikko 5. maaliskuuta 2014

Matkakertomus sukat

En arvannut reilu viikko sitten, kun lankaa mukaan reissuun valitsin, kuinka hauskaa siitä tuli. Nappasin vain pari kerää mukaan ohutta sukkalankaa tarkoituksena tehdä lentokoneessa toinen sukka mennessä ja toinen tullessa. Viikko sitten maanantaiaamuna loin silmukat Helsinki-Vantaan kentällä ja jatkoin neulomista sitten kun olimme päässeet lentokorkeuteen. Lanka näytti kerällä sellaiselta, että kai siitä jonkin sortin kirjavat sukat tulee.
Alku alkoi todella ankeasti.Tummaa harmaan mustaa ja välissä vähän beigeä. Ihan kuin Helsingin aamu kotoa lähtiessä kukonlaulun aikaan. Sitten jatkui beigellä ja vähän sinistä raitaa. Siitä tuli mieleen lentokentän talven kulottama nurmikko ja muutama vesilätäkkö kun päivä oli valjennut. Matka jatkuu... ja laskeudutaan Madeiralle. Luonto loistaa kevään vihreydessä, välissä tummanvihreä raita laurisilva metsää. Sitten hotellin upean puutarhan vehreyttä,  bougainvillean komeaa kukintaa ja sen välistä pilkottaa sininen taivas tai meri tai turkoosi uima-allas. Ja sitten vielä auringonpaistetta vehreän lehvästön lomasta. Siinä siis meidän matkakertomus yhdessä langan mallikerrassa. Toinen sukka tuli tehtyä viime viikolla mennessä ja toinen nyt maanantaina tullessa.
 Lanka: Hot Socks Diamond
Puikot 2,5 mm bambu sukkikset
Silmukoita puikolla 16
Koon 37 sukkiin lankaa kului 58 g.
Mukana oli myös yksi 200 gramman kerä Kotiväkilankaa. Virkkasin siitä melkein 15 palaa. Nämä tulevat jo parivuotta tekeillä olleeseen päiväpeittoon. Sai peitto taas hiukan edistystä.
Samasta kotiväkilangasta virkkasin mukavalle siivoojalle pienen liinan kiitokseksi pienestä avusta.
Lanka loppui kesken ja loppupäiviksi piti keksiä lisää virkattavaa. Onneksi matkanvarrelle osui yksi lankakauppa josta sain lisää lankaa. Virkkasin vielä 6 kupinalusta.
En vielä tiedä jätänkö nämä tällaisiksi yksittäisiksi alustoiksi. Lankaa on jäljellä yksi kerä joten siitä saisi vielä toiset 6 alusta. Niistä voisi koota jo pienen liinankin tai vaikka tyynynpäällisen. Tällaista siis lomareissulla ja paljon paljon muuta. Teen vielä toisen postauksen reissusta kunhan olen seulonut muutaman sataa valokuvaa ensin.

6 kommenttia:

Guns,blog kirjoitti...

Voi miten ihana kertomus ,ja kivoja sukkia tuli ,ja vielä ehdit siivoojallekin virkata ,sitä hän arvostaa ,ainutlaatuista että viikon matkalainen muistaa ja arvostaa heidän työtään .

kosotäti kirjoitti...

Mainio kertomus matkasta ja sukan valmistumisesta.

Katju kirjoitti...

Kauniit virkkuut ja sukat on niin tasaisen identtiset. Hyvä väri.

Pikku myy kirjoitti...

WAU, olipa ihana matkakertomus!

gullamaari kirjoitti...

Ihania juttuja! Valkoista virkkuuta!! Pinkkejä. Nam!!

Ammi kirjoitti...

Mullapa oli kunnia istua koneessa vieressä ja seurata tuon matkakertomuksen edistymistä.. :)