lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kevät

Parvekkeella alkoi kanervat ja havut olla siinä kunnossa, että ne saivat väistyä tuoreempien tieltä. Huh, mikä siivo tuli, kun ne raivasin pois. Kuusen neulasia karisi joka paikkaan. Kävimme tänään naapurin mummelien kanssa ajelulla. Poikkesimme Tuusulan Kukkatalossa ja kirpparilla.
Auton kontti tuli täyteen kukkakasseja, kun meitä narsissien ja helmililjojen hakijoita oli useampia. Puutarhalla on kiva kulkea kasvihuoneesta toiseen ja nauttia kukkien väriloistosta. Samalla tuli hankittua muutama pussi siemeniä odottamaan kylvöä palstalle.
Istutin narsissit parvekelaatikkoon olohuoneen ikkunan taakse, niin ne näkyvät myös sisälle. Kukat ovat vielä nuppuisia mutta kyllä ne ehtivät siitä vielä aueta. Lämpimiä päiviä on luvattu.
Helmililjaruukut jäivät vielä vähän hassusti kun nakkasin vain isompaan saviruukkuun tikapuiden askelmalle. Pupun löysin kirpparilta ja se pääsi myös koristeeksi parvekkeelle.
Ostin myös rosmariinin. Siitä on hyvä nyppiä maustetta kun laittaa ruokaa. Ihan tuoksu tulee kun sitä vähän koskettaa. Kirpparilta mukaan lähti myös lankaa. Mummelit kysyivät, että eikö minulla jo ole tarpeeksi. Lankaahan ei koskaan ole liikaa. Ja sitäpaitsi toinen niistä päätyi heti käyttöön. Se alkaa kohta olla jo loppuun virkattu mutta siitä sitten myöhemmin kunhan valmistuu.

2 kommenttia:

jonna kirjoitti...

Aivan ihanan näköistä!!! Tuli niin keväinen tunnelma.Täytynee itsekkin ryhdistäytyä....

Outi-M kirjoitti...

Ihania asetelmia! Rosmariinini paleltui loppusyksystä, pitäisikin hommata uusi. Narsisseja miulla onkin kummallakin puolella taloa.