lauantai 3. maaliskuuta 2012

Soikea neulottu liina

Tallinnassa olen joskus ihastellut juuri tätä neulottua liinaa. Malli on kaunis ja ohjetta tähän olen etsinyt jo kauan. Jostain netin syövereistä löysin aika selkeän kuvan ja tulostin sen itselle muistiin.
Kuvaa aikani katseltua, tajusin, että tuossa liinassa on aivan samalla tavalla tehty kukan keskusta kuin eräässä pyöreässä mallissa. Ei muuta kuin puikot ja lankaa esiin ja liinan aloitus valmiista ohjeesta. Valmis ohje muuttui toiseksi ja se jouti syrjään. Kuva esille ja sitten tiirailemaan mitenkähän tämä ohje sitten jatkuisi. Hitaasti mutta varmasti liina edistyi ja samalla kirjoitin ohjetta muistiin. Tulihan siitä ensimmäisestä liina - muutamalla virheellä. Tein saman tien toisen liinan ja tarkistin ohjeen. Nyt pääsin jo lähelle kuvan mukaista. Sivuissa olevien pikkulehtien välissä olevat täplät ei vain onnistu samalla tavalla kuin kuvassa. En ole antanut sen häiritä vaan olen tehnyt näitä liinoja omalla mallilla jo useamman.
Liina ennen pingotusta. Tein tämän liinan samasta puuvillalangasta kuin aikaisemminkin täällä blogissa julkaistu neliskanttinen liina. Halpaa lankaa riittää vielä. Tähän riitti yksi kerä (25g) ja siitäkin muutama metri jäi. Puikot 2,5 mm bampu sukkapuikot ja 1,25 mm virkkuukoukku.
Pingotin liinan nuppineuloilla joka ketjusilmukkakaaresta ja kostutin sen rasvaton maito - vesi seoksella. Pingoitusalustana tuollainen lasten lattiapalapeli on mitä mainioin. Siitä voi ottaa juuri niin monta palaa kuin on tarvis ja se on helpompi säilyttää kuin iso styrox levy. Pingotus sai ihmeitä aikaan ja sen jälkeen liinalla on kokoa noin 37x74 cm.
Tämä liina menee viikon päästä 70-vuotis lahjaksi naapurin mummelille.

8 kommenttia:

Katju kirjoitti...

Wau. Tuntien työ, upea lopputulos!

Kultakutri kirjoitti...

Ompas tutun näköinen. Eitköhän vaan antanut meille häälahjaksi:). Liinan tarina kuulostaa ainakin samanlaiselta. Ja on kaunis ja tosi tykätty.

KristiinaS kirjoitti...

Voi Jufe! Hieno liina. Kyllä oot hyvin saanut mallin luettua kuvasta. Mä olen monen monta liinaa neulonut mutta ikinä en osaisi pelkästä kuvasta edes haaveilla neulovani mitään. Hieno suoritus.

Outi-M kirjoitti...

Todella taidokasta! Miullakin on suunnilleen tuollainen liina. Ostettu joskus Võrustä.

Minna kirjoitti...

Kultakutri; Juu, teille lahjaksi tullut on samalla ohjeella tehty, tätä edellinen.

KristiinaS; Ensin kun sai alun toisesta ohjeesta, niin loppu oli aika helppo. Tässä mallissa ei ole loppujen lopuksi kovin kummallisia virityksiä. Esim. saksalaiset mallit eivät aukenisi minulle pelkästään kuvasta.

Gun kirjoitti...

Onpa se liina upeaa,tunnen saajaan ,hän tule olemaan onnellinen siitä .

Suvi Marttila kirjoitti...

Upea liina!! Mua kiinnostaisi ohje? :)

Anonyymi kirjoitti...

Moi,

Kysyisin sinulta ohjetta tuohon soikeaan neuleliinaa, jonka olet tehnyt lahjaksi eräälle iäkkäälle henkilölle. se on niin kaunis, joten kysyn rohkeasti onko sinulle siihen neuleohjetta.