maanantai 4. kesäkuuta 2012

Kasvimaalla

Kävin taas pitkästä aikaa kasvimaalla. Siellä oli kaikki vähän tai vähän enemmän retuperällä. Tässä on ollut parin viikon tauko kun en ole siellä ollenkaan käynyt. Koivun kukinta oli tänä vuonna niin paha, että on joutunut olemaan aika paljon sisätiloissa. Palstalla piti ensimmäiseksi ottaa viikate käteen ja niittää se kauhea viidakko joka sinne oli muodostunut parin viikon aikana.
Raparperistä oli kasvanut aivan valtavan iso puska. Otin siitä 25 vartta ja se ei näy missään. Toin raparperia muutamalle naapurille ja mielellän he sitä ottivat. Kaikki sanoivat leipovansa piirakkaa. Se onkin todella hyvää ja nyt sitä on leivottava kun se ei ole vielä puista.
Salaatit olivat nousseet pienelle taimelle ja sipulikin näytti lähteneen hyvin kasvuun.
Sinisiä kukkia kukki useampaa sorttia. Muurahaiset ovat viime kesänä kuljettanee orvokin siemeniä ja nyt niitä kukki vähän joka puolella palstaa. Vuorikaunokki aloitteli myös kukintaansa japalstan reunalle oli ilmaantunut kauniita sinisiä kukkia (kuva oikeassa alakulmassa). En tiedä mitä lajiketta se on. Tietääkö joku muu?
Lupiinikin aloitteli kukintaansa. Suurin osa tuhoutui kun heilutteli viikatetta. Muutaman jätin kuitenkin kukkimaan. Täytyy muistaa katkasta kukkavarret sitten kun kukinta on päättynyt ettei se ehdi siementämään.

4 kommenttia:

Kultakutri kirjoitti...

Sama täällä,allergia pukkaa päälle. Oikein nautin sadepäivistä kun silloin ikkunaakin voi avata.

Virpu kirjoitti...

Tuo kysymäsi kukka näyttää rohtoraunioyrtiltä.

Minna kirjoitti...

Kiitos Virpu tiedosta. Täytyykin nuo kasvit siirtää kukinnan jälkeen parempaan paikkaan perennapenkkiin.

Gun kirjoitti...

Kiitos !!! tuli hyvä piirakkaa!!!