lauantai 31. maaliskuuta 2012

Hurmurinkakku

Sain tämän unelmaisen ihanan kakkuohjeen ystävältäni jo vuosia sitten ja tätä on tullut tehtyä aina silloin tällöin. Kakusta tulee mehevä ja se jää vaaleaksi, kun sen paistaa miedossa uunin lämmössä. Erittäin hyvä ohje gluteenittomille ja vilja-allergisille.

 
Hurmurinkakku

3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
3,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta (Pirkka)
1 tl vaniljasokeria
250 g voita sulatettuna

Vaahdota kananmuna ja sokeri.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.
Lisää viimeiseksi sulatettu voi kuumana taikinaan.
Kaada taikina suurehkoon, voideltuun ja kookoshiutaleilla leivitettyyn vuokaan.
Paista kakkua 150 asteisessa uunissa noin 1 tunti.

2 kommenttia:

Katju kirjoitti...

NAM - kuulostaa ihan hiekkakakulta. Just tänään mietin, että ois kiva leipoo....mutta kun tuo keittiöremontti on meneillään...

Minna kirjoitti...

Katju; tämä on enemmänkin pumpulikakku. Hiekkakakku tehdään muistaakseni toisin päin eli voi ja sokeri vaahdotetaan ja sitten lisätään munat. Remontin valmistumista odotellessa on nyt hyvä haaveilla mitä sitten uuden uutukaisessa keittiössä kokkailee ja leipoo.